2 augustus 2022

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

Welke make-up draag jij bij zwoel zomerweer? Draag je überhaupt make-up of pas je liever wanneer de temperaturen boven 30 graden stijgen?

Met een paar handige trucjes kan je ervoor zorgen dat je blijft stralen.

Wil je een smeltvrije make-up bij de volgende hittegolf, al dan niet in eigen land? Lees dan zeker verder.

Zomer Make-up Tip: Less is more!

Ja hoor, een 10-stappenplan dat gaan passen we nu even voor. Je wil met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk bereiken. Daarmee bedoel ik; je gebruikt producten die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken én liefst met zo weinig mogelijk penselen.

Ideaal dus wanneer je op vakantie bent en maar enkele make-up producten ter beschikking hebt.

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig? 


Skincare First

Even toch een boodschap van algemeen nut vooraleer je met je make-up start.

Je maakt beter nooit compromissen wanneer het over je skincare gaat. Blijf ook tijdens de zwoele zomerdagen je skincare routine consequent toepassen. Je hebt maar één huid, weet je nog ;). 

In deze blog lees je meer over skincare tips tijdens de zomer. Klik hier en lees meer. 

Bereid je huid voor met een primer 

Dit heb je écht nodig zodat je make-up niet zal smelten tijdens warme dagen. 

Je primer zorgt ervoor dat je make-up beter hecht aan je huid en dat de kleur van je foundation helemaal tot z’n recht komt.

Ik ben zelf grote fan van de jane iredale Smooth Affair Face Primers. Zij werken niet alleen als primer, maar zitten ook boordevol extra ingrediënten die je huid voeden.

Ontdek hier even de gloednieuwe Smooth Affair Mattifying Face Primer. Ga je tijdens de zomer extra glimmen, dan wil je zeker even deze video bekijken. 


Bescherm je huid met een poeder foundation of zonnepoeder

Logisch dat een degelijke bescherming voorop staat, want tijdens erg zonnige dagen wil je meer aandacht hebben voor de sterke UVB-stralen.

Poeder foundations met SPF zoals de jane iredale Pure Pressed foundation zijn heerlijk om te gebruiken tijdens de zomer. Het is je poeder, egaliserende foundation, huidverzorging én SPF-bescherming in één. 

Liever geen foundation? Gebruik na je primer dan meteen een zonnepoeder zoals dit Powder Me zonnepoeder

Dit must-have product mag je meermaals per dag over je make-up aanbrengen.

Voordelen van het Powder Me zonnepoeder SPF 30:

  • Het is een droog zonnepoeder dat je over je make-up kan aanbrengen,

  • Je hebt geen extra penselen nodig en je handen kleven niet, 

  • Ook geliefd door mannen en kinderen. Zij brengen dit zonnepoeder met plezier aan,

  • Dit zonnepoeder bevat een helende klei die kalmerend werkt wanneer je toch verbrand zou zijn of te maken hebt met een zonneallergie,

  • Het is 40 minuten waterresistent. Ideaal dus wanneer je actief bent tijdens de warme zomerdagen of wanneer je sneller begint te transpireren.

Gebruik een beschermende lipverzorging

De huid van je lippen is erg dun en daardoor eens zo kwetsbaar. Je wil daarom een lipverzorging met SPF altijd bij de hand hebben. 


Fixeer je make-up met een fixatiespray 

Gebruik je jane iredale make-up, dan is dit een onmisbare stap aan het einde van je routine. Je mineralen hechten daardoor mooi aan elkaar en aan je huid en geven de komende 12 uur een prachtige look.

Je doet dit beter niet met een gewone waterspray. De jane iredale hydratatie en fixatiesprays bevatten gedemineraliseerd water en werken als een magneet op je minerale make-up. 

Tijdens de zomer is de Pommisst fixatiespray mijn ultieme favoriet. Deze bevat sterke antioxidanten waarvoor je huid je tijdens zonnige dagen erg dankbaar zal zijn. 

Draag je toch geen make-up, dan is deze spray gewoon heerlijk verfrissend en versterkt het je zonbescherming. 

Mag het toch ietsje meer zijn?


Zomer Make-up Tip: Gebruik één product als blush en oogschaduw

Blush en oogschaduw willen we tijdens warme dagen zo gemakkelijk mogelijk houden. 

Neem bijvoorbeeld een crème blush en dep dit product zachtjes met je vingers op de appeltjes van je wangen en je oogleden.

Je kan dit product ook perfect op je lippen aanbrengen waardoor je een prachtige monochrome make-up look krijgt. 

Ga je snel glimmen, dan doe je net hetzelfde met een matte poeder blush. 


Professionele Make-up in Oud Turnhout

Wist je trouwens dat make-up ook een grote passie van mij is? 

Zo nam ik enkele jaren geleden zelfs deel aan een jane iredale make-up wedstrijd én werd ik tweede uit een groep van meer dan 50 schoonheidsspecialistes. 

Hier zijn enkele voor en na foto’s van de afgelopen maanden bij Perle di Jo.

Laat mij zeker weten als je interesse hebt om eens professioneel opgemaakt te worden. 










 





Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

4 tips voor je skincare routine tijdens de zomer

Wanneer je huid in contact komt met UV-licht, stimuleer je de aanmaak van Vitamine D én je gelukshormoon. Super toch? Maar wees gewaarschuwd, want overdaad schaadt! Extra aandacht voor je skincare routine tijdens de zomer is erg belangrijk. Mijn 4 beste tips deel ik in deze blog met jou!

29 juni 2023

Lees meer

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

De zomervakantie staat voor de deur! Dat wil zeggen dat je huid aan extra veel zon wordt blootgesteld. In deze blog geef ik je handige tips over hoe jij veilig en zorgeloos kan genieten van je zomervakantie en een gezonde huid behoudt.

1 juni 2023

Lees meer

3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

Heb jij plots te maken met een gevoelige huid? Je bent zeker niet alleen. In deze blog pennen wij de meest voorkomende oorzaken voor je neer van je plotse huidveranderingen.

28 maart 2023

Lees meer

Huidverbeterende Make-up in Turnhout

Make-up die huidverbeterend werkt? Kan dat? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Zeker als je skincare make-up gebruikt, die aandacht heeft voor zuivere ingrediënten én werkt met antioxidanten. Maar waar start je nu?

4 januari 2023

Lees meer

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

In 7 stappen leer jij hoe jij je huid in de avond kan verzorgen . Wij geven je een compleet Avond Skincare Ritueel voor een gezonde huid. Van pre-reiniger tot je nacht serum.

28 oktober 2022

Lees meer

Jouw perfecte peeling in 3 stappen

Je huid voelt in de herfst dik, onzuiver of dor aan. Vandaag is het dus ideale moment om jouw verdikte hoornlaag weer te verdunnen en je stralende, gehydrateerde huid naar boven te toveren.. Let’s get your glow on!

3 oktober 2022

Lees meer

In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

Ik neem je mee waarom ik besloot schoonheidsspecialiste te worden, hoe ik de overstap maakte van mijn voltijdse job naar mijn eigen huidverbeterend instituut, wat het kantelmoment in mijn carrière als skin expert was en nog zoveel meer!

28 augustus 2022

Lees meer

Onze tips voor een stralende lente glow

Heerlijk, de lente is weer in het land. De dagen worden langer en de zon boost ons gelukshormoon. Net als de natuur, ontwaakt ook jouw huid stilletjes uit haar winterslaap. Nu is dan ook hét moment om je huid te omarmen en voluit te gaan voor die stralende lente glow.

30 maart 2022

Lees meer

Peeling Advies: Zo Geef jij je Huid een Najaarsboost

Bij het vallen van de bladeren, wil je aan de slag gaan met je huidvernieuwing of beter gezegd, een peeling. Waarom wil jij je huid peelen en hoe start je zelf aan een peeling? Je leest het in deze blog.

22 september 2021

Lees meer

Wapen je tegen huidbeschadiging van binnenuit

Wat doe jij om je huid gezond te houden? Niet alles is even controleerbaar. Je leeftijd, erfelijkheid of hormonale factoren heb je niet in de hand. Een complete aanpak van binnenuit belangrijk om huidbeschadiging tegen te gaan. Lees hier alles over hoe je start met de juiste voedingssupplementen.

6 juli 2021

Lees meer

Een veilige zomerse teint

Wil jij graag een kleurtje, maar wil je dit ook graag op een veilige manier bekomen? Lees dan zeker verder!

15 juni 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x