3 oktober 2022

Jouw perfecte peeling in 3 stappen

Samen met de veranderingen van het seizoen veranderen ook de noden van jouw huid… en zo mijn skincare adviezen voor jou. 

Een klein aandachtspunt kan een wereld van verschil betekenen voor een stralende huid tijdens ieder seizoen.

Zo hoor je mij in de winter roepen om voldoende te hydrateren, in de zomer draait alles om de juiste UV-bescherming en tijdens de herfst staat peelen centraal.

Waarom peelen?

Met peelen of scrubben bedoelen we eigenlijk ‘exfoliatie’ oftewel: dode huidcellen verwijderen.
Omdat je huid in de zomer meer zonlicht te verduren krijgt stapelen de dode huidcellen zich op ter natuurlijke bescherming.

Doe daar een flinke dosis zonnecrème bij, het uitdrogend effect van zonlicht op je huid en het (mogelijks) overslaan van een professionele behandeling.
Gevolg? Je huid voelt dik, onzuiver of dor aan.

Intussen breekt de herfst aan. De dagen worden korter en de zon verdwijnt achter de wolken.
Die dikke laag dode huidcellen is dus nergens meer voor nodig.
Integendeel, wanneer deze cellen te lang aanwezig blijven, verstoppen ze je huid.
Ook versterken ze het beeld van lijntjes, pigmentvorming of andere oneffenheden.

Vandaag is het ideale moment om jouw verdikte hoornlaag weer te verdunnen en je stralende, gehydrateerde huid naar boven te toveren.. Let’s get your glow on!

Stappenplan voor een (najaars)peeling

Exfoliatie is dé sleutel tot echte huidverbetering; Je kan er zoveel moois mee bereiken mits je dit op een veilige, gezonde manier doet.

Hieronder krijg jij het ideale stappenplan voor jouw perfecte thuispeeling: 


STAP 1: REINIGEN 

Peelen doe je best op een zuivere huid. 

Start daarom met je reinigingsroutine.


STAP 2: PEELING

Kies jouw exfoliant en ga aan de slag

Hydrating Clay Masque - voor een gevoelige, droge huid

Dit 3-in-1 masker is uitermate geschikt wanneer je start met exfoliatie. Door zijn milde werking kan je hem 2 tot 3 keer per week inzetten om jouw dode huidcellen te verwijderen op de meest huidvriendelijke manier. Tijdens het exfoliëren absorbeert klei de onzuiverheden en geniet je huid van een diep hydraterende werking.
HOW TO
Tijdens je ochtendroutine

Na je reiniging breng je een goede hoeveelheid van het Clay Masque aan en laat je het 10 tot 20 minuten inwerken. Ga lekker ontbijten en neem het daarna af met water. Je vervolgt je routine met je toner en vitamine A moisturiser.  

Tijdens je avondroutine

Masseer een kleine hoeveelheid Pre-cleansing Oil in over je hele gelaat, gevolgd door het Hydrating Clay Masque. Zodra je dit product onzichtbaar is, vermeng je het met een beetje water. 

Neem daarna je Magic Mitt bij de hand en neem alles af. Reinig daarna opnieuw met je favoriete cleanser. Vervolg met je toner en vitamine A moisturiser.


Revival Masque - bij ageing & pigmentvorming

Het Revival Masque is jouw go to exfoliant wanneer voor intens resultaat. Door zijn unieke formule op basis van 3 botanische zuren (melkzuur, amandelzuur en aziatisch zuur) verhelder je pigmentvorming, verminder je onzuiverheden en vervaag je fijne lijntjes.HOW TO

Het Revival Masque gebruik je na je reinigingsroutine (dubbele reiniging en toner). Breng dit masker aan gedurende 10 minuten en neem af met lauw water. Vervolg je routine met je vitamine A moisturiser. 

Tintelingen, lichte roodheid of een warm gevoel zijn volkomen normaal.


STAP 3: HYDRATEREN

Een exfoliatie proces bestaat uit twee stappen: het verwijderen van dode huidcellen en het boosten van je Natural Moisturizing Factor. Want een gehydrateerde huid herstelt het best. Verder verhoog je de immuniteit van je huid en geniet je van een stralende glow.


Perle di Jo-Advies:

  • Na Hydrating Clay Masque: Alpha Hydroxy Night Cream

Geef je huid nog een laatste boost met deze intens hydraterende moisturizers. Door de milde toevoeging van glycolzuur en melkzuur behandelen we oneffenheden op een zachte manier na.


  • Na Revival Masque: Synergé 3D Filler Cream

Geef je huid het neusje van de zalm met deze krachtige booster op basis van hyaluronzuur en verstevigende peptiden. Je huid voelt zijdezacht aan terwijl lijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.Ontdek hier je Peeling ideale Kit

MOISTURE BOOST

Ideaal wanneer je te maken hebt met een droge en gevoelige huid. 

> Hierin zit: Hydrating Clay Masque en Alpha Hydroxy Night Cream

Koop je Moisture boost pakket


FACELIFT BOOST

Ideaal wanneer je te maken hebt met pigmentatie of wanneer je op huidverjonging wil werken.

> Hierin zit: Revival Masque & Synergé 3D Filler Cream 


EXTRA TIPS

Een sterke huidimmuniteit is noodzakelijk om te peelen, enkel dan is de veiligheid gegarandeerd. Tekenen van een verlaagde immuniteit zijn droge vlekken, roodheden, koortsblaasjes of andere gevoeligheden. Aarzel bij twijfel niet om je bij te laten staan met ons professioneel advies.

Wil je de immuniteit van je huid verhogen? 

Dan denken wij aan maar 1 ingrediënt: Colostrum. 

Hét immuniteitsverhogend en huidverdikkend ingrediënt.

Colostrum Gel breng je lokaal aan bij een tijdelijke gevoeligheid van je huid, denk maar aan een wondje, droge plek of litteken. Heb je te maken met een langdurige verlaagde immuniteit (bij ziekte of medicatie)? 

Dan is een kuur van 60 dagen met huidsupplement Colostrum-C (een flinke dosis colostrum en vitamine C) jouw perfecte ondersteuning!


Jouw perfecte peeling in 3 stappen

3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

Heb jij plots te maken met een gevoelige huid? Je bent zeker niet alleen. In deze blog pennen wij de meest voorkomende oorzaken voor je neer van je plotse huidveranderingen.

28 maart 2023

Lees meer

Huidverbeterende Make-up in Turnhout

Make-up die huidverbeterend werkt? Kan dat? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Zeker als je skincare make-up gebruikt, die aandacht heeft voor zuivere ingrediënten én werkt met antioxidanten. Maar waar start je nu?

4 januari 2023

Lees meer

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

In 7 stappen leer jij hoe jij je huid in de avond kan verzorgen . Wij geven je een compleet Avond Skincare Ritueel voor een gezonde huid. Van pre-reiniger tot je nacht serum.

28 oktober 2022

Lees meer

In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

Ik neem je mee waarom ik besloot schoonheidsspecialiste te worden, hoe ik de overstap maakte van mijn voltijdse job naar mijn eigen huidverbeterend instituut, wat het kantelmoment in mijn carrière als skin expert was en nog zoveel meer!

28 augustus 2022

Lees meer

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

Wil je een smeltvrije make-up bij de volgende hittegolf, al dan niet in eigen land? Lees dan zeker verder. Met een paar handige trucjes kan je ervoor zorgen dat je blijft stralen.

2 augustus 2022

Lees meer

4 tips voor je skincare routine tijdens de zomer

Wanneer je huid in contact komt met UV-licht, stimuleer je de aanmaak van Vitamine D én je gelukshormoon. Super toch? Maar wees gewaarschuwd, want overdaad schaadt! Extra aandacht voor je skincare routine tijdens de zomer is erg belangrijk. Mijn 4 beste tips deel ik in deze blog met jou!

30 juni 2022

Lees meer

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

De zomervakantie staat voor de deur! Dat wil zeggen dat je huid aan extra veel zon wordt blootgesteld. In deze blog geef ik je handige tips over hoe jij veilig en zorgeloos kan genieten van je zomervakantie en een gezonde huid behoudt.

3 juni 2022

Lees meer

Onze tips voor een stralende lente glow

Heerlijk, de lente is weer in het land. De dagen worden langer en de zon boost ons gelukshormoon. Net als de natuur, ontwaakt ook jouw huid stilletjes uit haar winterslaap. Nu is dan ook hét moment om je huid te omarmen en voluit te gaan voor die stralende lente glow.

30 maart 2022

Lees meer

Peeling Advies: Zo Geef jij je Huid een Najaarsboost

Bij het vallen van de bladeren, wil je aan de slag gaan met je huidvernieuwing of beter gezegd, een peeling. Waarom wil jij je huid peelen en hoe start je zelf aan een peeling? Je leest het in deze blog.

22 september 2021

Lees meer

Wapen je tegen huidbeschadiging van binnenuit

Wat doe jij om je huid gezond te houden? Niet alles is even controleerbaar. Je leeftijd, erfelijkheid of hormonale factoren heb je niet in de hand. Een complete aanpak van binnenuit belangrijk om huidbeschadiging tegen te gaan. Lees hier alles over hoe je start met de juiste voedingssupplementen.

6 juli 2021

Lees meer

Een veilige zomerse teint

Wil jij graag een kleurtje, maar wil je dit ook graag op een veilige manier bekomen? Lees dan zeker verder!

15 juni 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x