28 augustus 2022

In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

Sinds enige tijd is het onze goede gewoonte om je met de Perle di Jo-blog maandelijks te verrassen met onze allerbeste skin tips. Deze maand gooien we het roer om en heb ik mij even laten interviewen. 

Tijdens een interview beantwoord ik de 4 meest gestelde vragen in het instituut.

Wat was je drijfveer om schoonheidsspecialiste te worden?

Mijn innerlijk kompas heeft altijd de richting van de schoonheidssector aangewezen, maar mijn hoofd stond niet altijd op dezelfde lijn.

Zo heb ik eerst mijn diploma bijzondere jeugdzorg behaald, om nadien in Gent Orthopedagogie te gaan studeren. Na deze boeiende studies besloot ik toch een job in de HR sector te doen, wat mij veel (bijkomende) kennis heeft bijgebracht.

Toch bleef het kriebelen om iets in de schoonheidssector te doen en ben dan volwassenenonderwijs gaan volgen. Mijn passie kon ik niet blijven negeren. 

Na ik deze opleiding voltooid had, ben ik als vertegenwoordigster gaan werken voor een huidverzorging, wellness en make-up merk. Hier heb ik enorm veel ervaring opgedaan. Ik zat aan de bron.

Workshops geven, opendeurdagen in instituten mee verzorgen, opleidingen geven, mezelf blijven bijscholen. Ik kon toch niet anders dan mijn eigen salon beginnen?

En nu, na zoveel jaren, nog zo gelukkig dat ik deze keuze gemaakt heb. De mix om mijn klanten te doen stralen en de warme babbels met hen. How blessed am I?

Hoe maakte je de overstap van je voltijdse job naar je eigen Huidverbeterend instituut? 

Net zoals veel ondernemers heb ik geknokt om te geraken waar ik nu sta. Ik herinner me de eerste periode nog steeds waarin ik 24/7 aan het werk was om van Perle di Jo een voltijdse job te maken. Ik werkte aan de start van het salon ook voltijds voor een ander bedrijf. 

Eigenlijk combineerde ik bijna twee voltijdse jobs. 

Het was hard werken, maar wat genoot ik ervan. Zo was er een periode dat ik overdag als vertegenwoordiger het land doorkruiste met 3 landkaarten in de hand, terwijl de ideëen van workshops in Perle de Jo door mijn hoofd heen gingen.


Als ik nu terugdenk aan deze (leer)tijd, besef ik wat voor moois ik heb mogen ervaren. Als schoonheidsspecialiste, als ondernemer en vooral als mens.

Was er een kantelmoment in jouw carrière als skin expert?

Absoluut. Ik hou van ieder merk dat Perle di Jo draagt of heeft uitgedragen, maar bij de intrede van Environ Skincare merkte ik een plotse ommezwaai. 

De kracht van het merk transformeerde mijn gelaatsbehandelingen van de iets klassiekere verzorgingen naar huidverbeterende behandelingen. De combinatie van het thuis gebruiken van de producten met de behandelingen geeft enorm mooie resultaten, wat super motiverend werkt.

Ikzelf voeg nu dagelijks met trots die extra touch van échte huidverbetering toe aan Perle di Jo. Tijdens behandelingen, in de productkeuze en in mijn huidadvies.

Jij inspireert ons, maar wie inspireert jou?

Ik kijk enorm op naar ’self made people’, vind hen heel inspirerend en ben benieuwd wat mensen gedaan hebben om te komen tot het punt waar ze nu staan. 

Luisteren naar gepassioneerde mensen, over eender welk onderwerp, hoeft zelfs geen beroep te zijn.
Ik luister ook veel naar podcasts of andere kanalen van inspirerende mensen.

 
Zo vind ik Oprah Winfrey enorm krachtig, haar positieve mindset en wat ze bereikt heeft met haar afkomst. Haar leven werd voor haar uitgestippeld, maar heeft zelf gekozen om haar weg te gaan. Kijk waar ze nu staat. Zoveel respect. Geweldig.


Verder vind ik Michael Pilarczyk heel inspirerend, beluister dagelijks zijn meditatie app, maar heb ook een cursus bij hem gevolgd ’design your own life’. Een aanrader!

Uiteraard heb ik ook heel boeiende vrienden en vriendinnen, waar ik veel van opsteek. Ook steek ik erg veel op van mijn klanten. Eén voor één hebben zij een erg boeiend verhaal.

Verder lees ik best veel boeken, psychologie en wereldgeschiedenis. Verder ben ik altijd wel bezig met een training of opleiding om aan mezelf te werken. Een gezonde geest in een gezond lichaam.


We willen toch allemaal de beste versie van onszelf zijn, niet?


In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

4 tips voor je skincare routine tijdens de zomer

Wanneer je huid in contact komt met UV-licht, stimuleer je de aanmaak van Vitamine D én je gelukshormoon. Super toch? Maar wees gewaarschuwd, want overdaad schaadt! Extra aandacht voor je skincare routine tijdens de zomer is erg belangrijk. Mijn 4 beste tips deel ik in deze blog met jou!

29 juni 2023

Lees meer

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

De zomervakantie staat voor de deur! Dat wil zeggen dat je huid aan extra veel zon wordt blootgesteld. In deze blog geef ik je handige tips over hoe jij veilig en zorgeloos kan genieten van je zomervakantie en een gezonde huid behoudt.

1 juni 2023

Lees meer

3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

Heb jij plots te maken met een gevoelige huid? Je bent zeker niet alleen. In deze blog pennen wij de meest voorkomende oorzaken voor je neer van je plotse huidveranderingen.

28 maart 2023

Lees meer

Huidverbeterende Make-up in Turnhout

Make-up die huidverbeterend werkt? Kan dat? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Zeker als je skincare make-up gebruikt, die aandacht heeft voor zuivere ingrediënten én werkt met antioxidanten. Maar waar start je nu?

4 januari 2023

Lees meer

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

In 7 stappen leer jij hoe jij je huid in de avond kan verzorgen . Wij geven je een compleet Avond Skincare Ritueel voor een gezonde huid. Van pre-reiniger tot je nacht serum.

28 oktober 2022

Lees meer

Jouw perfecte peeling in 3 stappen

Je huid voelt in de herfst dik, onzuiver of dor aan. Vandaag is het dus ideale moment om jouw verdikte hoornlaag weer te verdunnen en je stralende, gehydrateerde huid naar boven te toveren.. Let’s get your glow on!

3 oktober 2022

Lees meer

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

Wil je een smeltvrije make-up bij de volgende hittegolf, al dan niet in eigen land? Lees dan zeker verder. Met een paar handige trucjes kan je ervoor zorgen dat je blijft stralen.

2 augustus 2022

Lees meer

Onze tips voor een stralende lente glow

Heerlijk, de lente is weer in het land. De dagen worden langer en de zon boost ons gelukshormoon. Net als de natuur, ontwaakt ook jouw huid stilletjes uit haar winterslaap. Nu is dan ook hét moment om je huid te omarmen en voluit te gaan voor die stralende lente glow.

30 maart 2022

Lees meer

Peeling Advies: Zo Geef jij je Huid een Najaarsboost

Bij het vallen van de bladeren, wil je aan de slag gaan met je huidvernieuwing of beter gezegd, een peeling. Waarom wil jij je huid peelen en hoe start je zelf aan een peeling? Je leest het in deze blog.

22 september 2021

Lees meer

Wapen je tegen huidbeschadiging van binnenuit

Wat doe jij om je huid gezond te houden? Niet alles is even controleerbaar. Je leeftijd, erfelijkheid of hormonale factoren heb je niet in de hand. Een complete aanpak van binnenuit belangrijk om huidbeschadiging tegen te gaan. Lees hier alles over hoe je start met de juiste voedingssupplementen.

6 juli 2021

Lees meer

Een veilige zomerse teint

Wil jij graag een kleurtje, maar wil je dit ook graag op een veilige manier bekomen? Lees dan zeker verder!

15 juni 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x