28 maart 2023

3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

Een gevoelige huid komt enkel in de winter voor. Klopt dat?

Eigenlijk niet. Hoewel de winter een pittige periode was voor je huid, is de overgang naar de lente niet te onderschatten. Zo zag ik de afgelopen tijd bij Perle di Jo meer dames met plotse huidveranderingen. 

Denk maar aan: meer acné, gevoeligheid en pigmentvorming. Om je bij te staan met het beste advies, kroop ik in mijn pen en schreef ik de meest voorkomende oorzaken voor je neer.

OORZAAK 1: Je (huid)immuniteit staat op een laag pitje

Een gezonde huid start in een gezonde darm. Daar leeft jouw microbioom. Dit natuurlijk ecosysteem is de verhouding van goede en slechte bacteriën die je algehele weerstand in balans houden.

Het microbioom start dan misschien wel in je darm, maar bevindt zich verder in de longen, neusholtes, ogen,… en eindigt op je huid. Op iedere plek waar je lichaam contact maakt met de buitenwereld staat jouw eigenste microbioom voor je klaar ter bescherming tegen ziekte en infectie.

Maar, dit natuurlijk ecosysteem is erg gevoelig aan invloeden van buitenaf. Stress, slaaptekort en andere zaken zijn daar onderdeel van. Onderstaande triggers van je huidmicrobioom komen in deze periode extra naar de voorgrond en destabiliseren de weerstand van je huid.

Medicatie

Ben je in de afgelopen maanden ziek geweest (bijvoorbeeld: een griep- of verkoudheidsvirus)? Heb je tijdens deze periode (nieuwe) medicinale ondersteuning gekregen?

Dan kan dit een invloed hebben op je microbioom.

Wanneer je algehele immuniteit door een moeilijke periode gaat, dan zien we daar een reflectie van op je huid. Denk maar aan een minder goede weerbaarheid tegen bacteriën (acné), een gevoelige huidbarrière (droge, gevoelige plekjes) of een reactieve huid.

Allergieseizoen

De bloesems staan in bloei en de bomen kleuren groen. Een streling voor het oog, maar vaak ook een grote uitdaging voor een allergie gevoelige huid.

Wanneer je huid in contact komt met een allergeen (een stof waar ze allergisch op reageert), dan zijn symptomen zoals jeuk, zwelling, roodheid of schilfering zeker geen uitzondering. Ook bij een (stiekem) sluimerende allergie.

Voeding

De grootste verstoorder van het microbioom is natuurlijk voeding. Suiker, koffie, lactose en gluten zijn een voedingsbodem voor slechte bacteriën waardoor ze de goede bacteriën gaan overheersen. Een gezellige paastijd na een winterperiode met comfort food zou net dat tikje teveel kunnen zijn voor je huid.

Kies dus voor onbewerkte voeding en vermijd zowel een overvloed aan suiker, lactose en gluten. 


Perle di Jo-tips

  • Ondersteun je microbioom met de juiste bacteriën

Specifieke huidsupplementen op basis van goede bacteriestammen ondersteunen de gezondheid van je huid. Zo is Skin Youth Biome jouw redder bij gevoeligheid en vochttekort. Skin Clear Biome bij acné en onzuiverheden.

  • Voeg Omega supplementen aan je voeding toe

Omega 3 & 6 zijn essentiële vetzuren die je lichaam niet aanmaakt. Je komt ze tegen in vette vis en bijvoorbeeld lijnzaadolie. Deze zijn niet alleen voor je gezondheid erg interessant, maar ook voor je huid. 

Omega's werken ontstekingsremmend en werken als een interne moisturiser. Ideaal wanneer je te maken hebt met een erg droge huid. 

Je vindt Omega's 3 & 6 terug in de Skincare Select Box van het Advanced Nutrition Programme.

Wil je meer over huidsupplementen ontdekken? 

 

OORZAAK 2: Retinoïde reactie

Vitamine A, hét ingrediënt bij uitstek voor een stevige en gezonde huid. Om optimale resultaten te bereiken is het van uitermate belang je dagelijkse dosering van dichtbij te laten begeleiden.

Staat je (huid)immuniteit op een lager pitje, ben je net gestart met het gebruik van vitamine A of heb je net je dosis verhoogd? Dan kan je huid gevoeliger of reactiever reageren dan gewoonlijk. Mogelijks heb je daarbij ook te kampen met een trekkerige huid.  

Wat moet je doen bij een retinoïde reactie? 

Laat een retinoïde reactie je zeker niet afschrikken. Geen enkele reden tot paniek. Breng een tijdje enkel ‘s avonds vitamine A aan of neem een stapje terug in je vitamine A gebruik

Gebruik je bijvoorbeeld de Environ AVST 5 moisturizer, gebruik dan een tijdje AVST 4 en bouw het gebruik van je AVST 5 stilletjes aan terug op. Te beginnen met enkele avonden per week. 

Laat het ons zeker weten als je dit ervaart, want wij volgen dit graag nauw op! Wij helpen je graag verder met het nodige Vitamine A-advies.

EXTRA TIP: vermijd intussen Vitamine A rond de ogen.


OORZAAK 3: Ook de lentezon stimuleert pigmentvorming

Onderhuidse pigmentatie kan deze dagen meer naar de oppervlakte stijgen o.w.v. de krachtige lentezon. De UV-stralen lijken onschuldig omwille van de frisse bries, maar ze hebben toch al een tamelijke impact op je huid. Met de ENVIRON RAD SPF15 bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralen én tegen omgevingsfactoren die je huidimmuniteit verstoren. Win win als je het ons vraagt!

Perle di Jo-tip:

Breng je dagelijkse SPF gedurende de dag opnieuw aan wanneer je het geniet van de zon. Was de overtollige restjes niet af, maar gebruik ze voor je hals, decolleté en handen.

Geen fan van crèmes? Bekijk dan eens wat het jane iredale Powder Me zonnepoeder voor je kan betekenen.


Behandeling in de kijker: Moisture Boost 

Door je huid tot in de diepte te hydrateren, herstellen we gevoeligheden, droogte én stimuleren we de natuurlijke immuniteit.

Tijdens de Moisture Boost Treatment zetten we alles op alles voor een intense hydratatie. Zo komt je huid terug volledig in haar kracht, zonder haar gevoelig te maken. Hyaluronzuur is het ster ingrediënt van deze behandeling dat zorgt voor een gehydrateerde, stralende en volle huid.
3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

4 tips voor je skincare routine tijdens de zomer

Wanneer je huid in contact komt met UV-licht, stimuleer je de aanmaak van Vitamine D én je gelukshormoon. Super toch? Maar wees gewaarschuwd, want overdaad schaadt! Extra aandacht voor je skincare routine tijdens de zomer is erg belangrijk. Mijn 4 beste tips deel ik in deze blog met jou!

29 juni 2023

Lees meer

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

De zomervakantie staat voor de deur! Dat wil zeggen dat je huid aan extra veel zon wordt blootgesteld. In deze blog geef ik je handige tips over hoe jij veilig en zorgeloos kan genieten van je zomervakantie en een gezonde huid behoudt.

1 juni 2023

Lees meer

Huidverbeterende Make-up in Turnhout

Make-up die huidverbeterend werkt? Kan dat? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Zeker als je skincare make-up gebruikt, die aandacht heeft voor zuivere ingrediënten én werkt met antioxidanten. Maar waar start je nu?

4 januari 2023

Lees meer

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

In 7 stappen leer jij hoe jij je huid in de avond kan verzorgen . Wij geven je een compleet Avond Skincare Ritueel voor een gezonde huid. Van pre-reiniger tot je nacht serum.

28 oktober 2022

Lees meer

Jouw perfecte peeling in 3 stappen

Je huid voelt in de herfst dik, onzuiver of dor aan. Vandaag is het dus ideale moment om jouw verdikte hoornlaag weer te verdunnen en je stralende, gehydrateerde huid naar boven te toveren.. Let’s get your glow on!

3 oktober 2022

Lees meer

In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

Ik neem je mee waarom ik besloot schoonheidsspecialiste te worden, hoe ik de overstap maakte van mijn voltijdse job naar mijn eigen huidverbeterend instituut, wat het kantelmoment in mijn carrière als skin expert was en nog zoveel meer!

28 augustus 2022

Lees meer

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

Wil je een smeltvrije make-up bij de volgende hittegolf, al dan niet in eigen land? Lees dan zeker verder. Met een paar handige trucjes kan je ervoor zorgen dat je blijft stralen.

2 augustus 2022

Lees meer

Onze tips voor een stralende lente glow

Heerlijk, de lente is weer in het land. De dagen worden langer en de zon boost ons gelukshormoon. Net als de natuur, ontwaakt ook jouw huid stilletjes uit haar winterslaap. Nu is dan ook hét moment om je huid te omarmen en voluit te gaan voor die stralende lente glow.

30 maart 2022

Lees meer

Peeling Advies: Zo Geef jij je Huid een Najaarsboost

Bij het vallen van de bladeren, wil je aan de slag gaan met je huidvernieuwing of beter gezegd, een peeling. Waarom wil jij je huid peelen en hoe start je zelf aan een peeling? Je leest het in deze blog.

22 september 2021

Lees meer

Wapen je tegen huidbeschadiging van binnenuit

Wat doe jij om je huid gezond te houden? Niet alles is even controleerbaar. Je leeftijd, erfelijkheid of hormonale factoren heb je niet in de hand. Een complete aanpak van binnenuit belangrijk om huidbeschadiging tegen te gaan. Lees hier alles over hoe je start met de juiste voedingssupplementen.

6 juli 2021

Lees meer

Een veilige zomerse teint

Wil jij graag een kleurtje, maar wil je dit ook graag op een veilige manier bekomen? Lees dan zeker verder!

15 juni 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x