1 juni 2023

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

De zomervakantie staat voor de deur! Een trip naar het buitenland, een cocktail op terras of de avondzon die je even laat ontglippen aan je dagelijkse rush. Heerlijk!

Ondanks de magische sfeer van een zomervakantie, wil ik je graag behoeden voor de schadelijke gevolgen van de brandende zomerzon voor je huid.

In deze blog geef ik je handige tips hoe jij veilig en zorgeloos kan genieten van je zomervakantie

Bescherm je huid van binnenuit

Je huid beschermen start van binnen. Gezonde voeding is daarbij van groot belang, maar anno 2022 kunnen we zeggen dat onze moderne levensstijl ervoor zorgt dat we méér essentiële voedingsstoffen nodig hebben om onze huid gezond te houden. Denk maar aan stress, (PFOS) vervuiling, … . 

Daarom voeg je aan die gezonde levensstijl liefst huidsupplementen toe om huidveroudering en -beschadiging te voorkomen. Zeker wanneer je te maken hebt met pigmentvorming wil je als voorbereiding op de zomer je huidsupplementen in de aanslag hebben. 

Met een SPF langs de buitenkant en de juiste bouwstenen aan de binnenkant, ga jij met een gerust hart op vakantie.

Onze tip: Start enkele maanden voor je zomervakantie met het nemen van supplementen om je huid voor te bereiden op de stevige zon.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten?

Vitamine A  

Deze vitamine gaat je huid beschermen en je huidfuncties normaliseren.

Antioxidanten

Antioxidanten heb je dagelijks nodig om je te beschermen tegen de aanmaak van vrije radicalen en om huidbeschadiging en -veroudering tegen te gaan.

Ben je gevoelig voor een zonneallergie, dan zijn antioxidanten in supplementvorm je ideale voorbereiding op je vakantie.

Voorbeelden van sterke antioxidanten zijn voor de zomer zijn Q10 en pijnboomschors extract. Zij gaan pigmentvorming tegen en verhelderen je huid. 

Omega 3 & 6

Deze gezonde vetten heb je nodig om je vitamines en mineralen goed op te kunnen nemen én gaan je huid van binnenuit hydrateren. Zo voorkom jij een gedehydrateerde huid tijdens je zomervakantie. 

Al deze supplementen kan je terugvinden in één handige box, De ANP Skin Ultimate Box. 


Wil je meer lezen over de kracht huidsupplementen? Lees er hier alles over


Gebruik een degelijke zonbescherming

Dat jij je dagelijks dient te beschermen tegen de zon dat weet jij ongetwijfeld. Maar wist je ook dat SPF in verschillende vormen voorkomt? 

Zo maken we een onderscheid tussen absorberende en fysische of minerale zonnefilters. 

Neem bijvoorbeeld je gekende dagelijkse zonbescherming in crème vorm die je na je vitamine a moisturizer aanbrengt zoals RAD SUN CREAM. Dat is een voorbeeld van een absorberende filter. 

Daarnaast heb je ook zonnepoeders en die werken net iets anders, bijvoorbeeld de minerale foundations en Powder Me van jane iredale. Dit zijn de fysische of minerale zonnefilters. 

Maar wat is het verschil? Beide filters gaan je beschermen, maar werken op een andere manier. 

Absorberende SPF:

 • Neutraliseert UV-licht door stralen te absorberen en om te zetten in warmte

 • Dien je 20min voor blootstelling aan de zon aan te brengen

 • Dien je elke 2 uur opnieuw aan te brengen

Perle di Jo favoriet: RAD Sun Cream SPF15 

Fysische SPF:

 • Weerkaatst UV-licht door reflecterende deeltjes

 • Geeft een instant bescherming

 • Komt ook voor in poedervorm 

 • 40 minuten water-resistent

Perle di Jo favoriet: jane iredale Powder Me


Gebruik vitamine A en C onder SPF

Vitamine A en C versterken de werking van je SPF. Daarom is het van belang om zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een moisturizer op basis van vitamine a en c te gebruiken. 

Waarom heb je dagelijks vitamine a en c onder je SPF nodig?

Wanneer je huid in contact komt met de zon ontstaan er namelijk 2 schadelijke processen:

 • UV-schade - verbranding, pigmentvorming, ageing.
  Hiervoor gebruik je een SPF. Deze beschermt max. 98% tegen UV-schade.

 • Oxidatieschade - verbranding, droge huid, pigmentvorming.

Je SPF biedt tegen deze schade 50% bescherming. De overige 50% vang je op met Vitamine a en c!


Gebruik gezonde make-up die je beschermt

Wist je dat jij je jane iredale make-up producten kan inzetten als extra tool op vakantie? 

 • Smooth affair brightening primer: primer voor make-up & herstellende aftersun
 • Lip Drink SPF15: Lippenbalsem met natuurlijke tint & SPF15
 • Powder Me SPF30: Dit zonnepoeder is 40 minuten water-resistent. Ga je een stevige inspanning doen op vakantie, dan is dit je redder in nood. Een handig zonnepoeder dat je over je make-up kan aanbrengen of na je dagcrème. Dit is ook erg handig voor mannen met een kaal hoofd. 

Wens je graag advies?

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

4 tips voor je skincare routine tijdens de zomer

Wanneer je huid in contact komt met UV-licht, stimuleer je de aanmaak van Vitamine D én je gelukshormoon. Super toch? Maar wees gewaarschuwd, want overdaad schaadt! Extra aandacht voor je skincare routine tijdens de zomer is erg belangrijk. Mijn 4 beste tips deel ik in deze blog met jou!

29 juni 2023

Lees meer

3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

Heb jij plots te maken met een gevoelige huid? Je bent zeker niet alleen. In deze blog pennen wij de meest voorkomende oorzaken voor je neer van je plotse huidveranderingen.

28 maart 2023

Lees meer

Huidverbeterende Make-up in Turnhout

Make-up die huidverbeterend werkt? Kan dat? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Zeker als je skincare make-up gebruikt, die aandacht heeft voor zuivere ingrediënten én werkt met antioxidanten. Maar waar start je nu?

4 januari 2023

Lees meer

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

In 7 stappen leer jij hoe jij je huid in de avond kan verzorgen . Wij geven je een compleet Avond Skincare Ritueel voor een gezonde huid. Van pre-reiniger tot je nacht serum.

28 oktober 2022

Lees meer

Jouw perfecte peeling in 3 stappen

Je huid voelt in de herfst dik, onzuiver of dor aan. Vandaag is het dus ideale moment om jouw verdikte hoornlaag weer te verdunnen en je stralende, gehydrateerde huid naar boven te toveren.. Let’s get your glow on!

3 oktober 2022

Lees meer

In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

Ik neem je mee waarom ik besloot schoonheidsspecialiste te worden, hoe ik de overstap maakte van mijn voltijdse job naar mijn eigen huidverbeterend instituut, wat het kantelmoment in mijn carrière als skin expert was en nog zoveel meer!

28 augustus 2022

Lees meer

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

Wil je een smeltvrije make-up bij de volgende hittegolf, al dan niet in eigen land? Lees dan zeker verder. Met een paar handige trucjes kan je ervoor zorgen dat je blijft stralen.

2 augustus 2022

Lees meer

Onze tips voor een stralende lente glow

Heerlijk, de lente is weer in het land. De dagen worden langer en de zon boost ons gelukshormoon. Net als de natuur, ontwaakt ook jouw huid stilletjes uit haar winterslaap. Nu is dan ook hét moment om je huid te omarmen en voluit te gaan voor die stralende lente glow.

30 maart 2022

Lees meer

Peeling Advies: Zo Geef jij je Huid een Najaarsboost

Bij het vallen van de bladeren, wil je aan de slag gaan met je huidvernieuwing of beter gezegd, een peeling. Waarom wil jij je huid peelen en hoe start je zelf aan een peeling? Je leest het in deze blog.

22 september 2021

Lees meer

Wapen je tegen huidbeschadiging van binnenuit

Wat doe jij om je huid gezond te houden? Niet alles is even controleerbaar. Je leeftijd, erfelijkheid of hormonale factoren heb je niet in de hand. Een complete aanpak van binnenuit belangrijk om huidbeschadiging tegen te gaan. Lees hier alles over hoe je start met de juiste voedingssupplementen.

6 juli 2021

Lees meer

Een veilige zomerse teint

Wil jij graag een kleurtje, maar wil je dit ook graag op een veilige manier bekomen? Lees dan zeker verder!

15 juni 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x