28 oktober 2022

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

Wat is er leuker dan je avond te starten met een selfcare momentje in je badkamer? Waarschijnlijk heb je een lange dag achter de rug en heb je nog geen tijd voor jezelf gehad. Vooraleer je in je zetel ploft en je favoriete Netflix-serie opzet, verdient je huid de nodige liefde. 

In deze blog geven wij je een stappenplan voor je skincare ritueel in de avond. 

Lees zeker verder als je graag met een babyvelletje wil opstaan. 

Trek alvast een comfy outfit aan, doe die haarband snel in en neem er een glaasje wijn bij. 

Let’s get ready to rumble! 

Stap 1: Oogmake-up verwijderen 

Je ogen verdienen als eerste wat liefde. Breng wat eye make-up remover aan op twee watjes, leg deze enkele seconden op je ogen en verwijder zachtjes je oogmake-up. 

Ben je iemand die je ogen graag in de kijker zet met extra eyeliner, voeg dan aan je watje ook wat pre-reiniger toe. Zo verwijder je in no time je oogmake-up. 

No worries als je er nu even als een panda uitziet. Herhaal dan gewoon deze stap. 


Stap 2: Pre-reiniger

Tijd om je gelaat goed te reinigen en daar begin je liefst met een pre-reiniger zoals de Pre-cleansing oil van Environ. 

Waarom gebruik je een pre-reiniger? 

Een pre-reiniger dient om je make-up, zonnefilters, talg en andere onzuiverheden los te maken. Je bekijkt dit als water en olie die niet met elkaar elkaar vermengen. Je gelaat enkel met water reinigen, zal dus niets voor je huid doen. Daarom gebruik je een pre-reiniger op oliebasis die alles eerst losmaakt vooraleer jij je favoriete reiniger bovenhaalt.

Doe enkele druppeltjes op je handen en breng het over je hele gelaat aan. Masseer alles goed in, vermeng het daarna met water en spoel het af. 

Stap 3: Verwijder je dode huidcellen 

Drie keer per week mag het ietsje meer zijn en exfolieer je zachtjes je huid. Dit doe je niet met de eerste beste scrub, want dit is te schadelijk voor je huid. Je gebruikt liever het Hydrating Clay Masque van Environ. Dit verwijdert de dode huidcellen en zorgt ervoor dat je actieve ingrediënten van je verzorgingsproducten beter worden opgenomen. 

Je brengt het Clay Masque meteen na je pre-reiniger aan. Neem de grootte van een koffielepel en masseer het goed in tot het product verdwijnt op je huid. Vermeng daarna alles met water en spoel af.  

TIP: Breng een kleine hoeveelheid Clay Masque aan na je moisturiser voor extra hydratatie. Gebruik je het Hydrating Clay Masque graag in de ochtend? Geen probleem! Breng het aan en laat het op tijdens je ontbijt. 

Stap 4: Reiniger 

Nu je alle talg en onzuiverheden hebt losgemaakt met je pre-reiniger zal je reiniger alles verwijderen. 

Een diepe reiniging doe je best dagelijks om ontstekingen en gevoeligheden te voorkomen én op je hydratatie op peil te houden. Ook na een lange avond blijft het belangrijk om je huid goed te reinigen. 

Stap 5: Toner

To tone or not to tone? Het antwoord is heel simpel. Een toner is een te belangrijke stap in je skincare routine. De Perle di Jo toners verwijderen de laatste restjes make-up, houden de natuurlijke pH van je huid op peil en zorgen voor een betere opname van de actieve ingrediënten

TIP: Breng met je handen het product op je gelaat aan. Vermijd het gebruik van watjes. 

Stap 6: Filler Creme

Wil jij je huid ‘s nachts een boost geven en met een vollere huid opstaan. Dan wil je deze stap zeker niet overslaan. Environ ontwikkelde de 3D Synergé Filler Creme waardoor jij met een jeugdige, volle en stevige huid kan opstaan.


Stap 7: Moisturiser

Elke verzorging eindig je met je vitamine A moisturiser. Geen enkele skincare routine is compleet zonder er vitamine A en antioxidanten aan toe te voegen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze vitamine een ongezonde en beschadigde huid zal herstellen en vernieuwen. Een stap om zowel ‘s morgens als ‘s avonds nooit over te slaan. 

Stap 8: Enjoy your evening

Nu je huid alle liefde kreeg, ben je helemaal klaar om te genieten van je favoriete Netflix-serie of wat jij nodig hebt om je helemaal te ontspannen.

Wil je meer huidadvies? 

Scroll even naar beneden en schrijf je in op onze nieuwsbrief! 

Je Avondritueel voor een Gezonde Huid

4 tips voor je skincare routine tijdens de zomer

Wanneer je huid in contact komt met UV-licht, stimuleer je de aanmaak van Vitamine D én je gelukshormoon. Super toch? Maar wees gewaarschuwd, want overdaad schaadt! Extra aandacht voor je skincare routine tijdens de zomer is erg belangrijk. Mijn 4 beste tips deel ik in deze blog met jou!

29 juni 2023

Lees meer

Veilig genieten van je zonvakantie doe je zo

De zomervakantie staat voor de deur! Dat wil zeggen dat je huid aan extra veel zon wordt blootgesteld. In deze blog geef ik je handige tips over hoe jij veilig en zorgeloos kan genieten van je zomervakantie en een gezonde huid behoudt.

1 juni 2023

Lees meer

3 Oorzaken waarom je Huid plots Gevoeliger is

Heb jij plots te maken met een gevoelige huid? Je bent zeker niet alleen. In deze blog pennen wij de meest voorkomende oorzaken voor je neer van je plotse huidveranderingen.

28 maart 2023

Lees meer

Huidverbeterende Make-up in Turnhout

Make-up die huidverbeterend werkt? Kan dat? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Zeker als je skincare make-up gebruikt, die aandacht heeft voor zuivere ingrediënten én werkt met antioxidanten. Maar waar start je nu?

4 januari 2023

Lees meer

Jouw perfecte peeling in 3 stappen

Je huid voelt in de herfst dik, onzuiver of dor aan. Vandaag is het dus ideale moment om jouw verdikte hoornlaag weer te verdunnen en je stralende, gehydrateerde huid naar boven te toveren.. Let’s get your glow on!

3 oktober 2022

Lees meer

In gesprek met Joke: de drijvende kracht achter Perle di Jo

Ik neem je mee waarom ik besloot schoonheidsspecialiste te worden, hoe ik de overstap maakte van mijn voltijdse job naar mijn eigen huidverbeterend instituut, wat het kantelmoment in mijn carrière als skin expert was en nog zoveel meer!

28 augustus 2022

Lees meer

Welke make-up heb je tijdens de zomer écht nodig?

Wil je een smeltvrije make-up bij de volgende hittegolf, al dan niet in eigen land? Lees dan zeker verder. Met een paar handige trucjes kan je ervoor zorgen dat je blijft stralen.

2 augustus 2022

Lees meer

Onze tips voor een stralende lente glow

Heerlijk, de lente is weer in het land. De dagen worden langer en de zon boost ons gelukshormoon. Net als de natuur, ontwaakt ook jouw huid stilletjes uit haar winterslaap. Nu is dan ook hét moment om je huid te omarmen en voluit te gaan voor die stralende lente glow.

30 maart 2022

Lees meer

Peeling Advies: Zo Geef jij je Huid een Najaarsboost

Bij het vallen van de bladeren, wil je aan de slag gaan met je huidvernieuwing of beter gezegd, een peeling. Waarom wil jij je huid peelen en hoe start je zelf aan een peeling? Je leest het in deze blog.

22 september 2021

Lees meer

Wapen je tegen huidbeschadiging van binnenuit

Wat doe jij om je huid gezond te houden? Niet alles is even controleerbaar. Je leeftijd, erfelijkheid of hormonale factoren heb je niet in de hand. Een complete aanpak van binnenuit belangrijk om huidbeschadiging tegen te gaan. Lees hier alles over hoe je start met de juiste voedingssupplementen.

6 juli 2021

Lees meer

Een veilige zomerse teint

Wil jij graag een kleurtje, maar wil je dit ook graag op een veilige manier bekomen? Lees dan zeker verder!

15 juni 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x